Održavanje sustava

PROJEKTIRANJE i ODRŽAVANJE INFORMATIČKIH SUSTAVA

Kis net j.d.o.o. nudi usluge održavanja računala, servera i računalnih mreža organizacijama koje nemaju potrebu ili mogućnost zapošljavanja zaposlenika za obavljanje tog posla, ili su im potrebne specifične usluge, odnosno dodatni ljudski resursi.

Naši administratori i serviseri imaju višegodišnje iskustvo u planiranju, postavljanju i održavanju velikih i malih računalnih sustava. Održavamo i postavljamo sve segmente računalnih sustava, stolna i prijenosna računala, računalne mreže, pisače, servere, kao i povezivanje udaljenih lokacija i sistema video nadzora.

Nudimo usluge planiranja i savjetovanja pri nabavi i proširenju ili unapređenju računalnih sustava. Možete nam se obratiti za kompletnu uslugu od konzultantskih usluga, planiranja i nabave do održavanja, unaprijeđenja i optimizacije sustava.

Nemate li potrebu ili mogućnost zapošljavanja djelatnika za održavanje računala i računalnih mreža, ili su vam potrebne specifične usluge, povjerite posao nama.

Održavamo i postavljamo sve segmente računalnih sustava, stolna i prijenosna računala, računalne mreže, pisače, kao i povezivanje udaljenih lokacija. Nudimo usluge planiranja i savjetovanja pri nabavi i proširenju ili unapređenju računalnih sustava.

Usluge projektiranja i održavanja računalnih sustava

  • Instalacija i održavanje Windows računala i radnih stanica
  • Postavljanje i održavanje računalnih mreža obuhvaća bežično umrežavanje ureda i udaljenih lokacija, VPN rješenja za umrežavanje više udaljenih lokacija sigurnom udaljenim pristupom, mrežnu infrastrukturu – od jednostavnih mreža koje se sastoje od nekoliko računala do povezivanja velikih kompleksa
  • Zaštita računala i mreža – firewall rješenja za zaštitu vaše mreže, antivirus rješenja za računala i servere, uključujuči instalaciju i održavanje antivirus rješenja u velikim mrežama te čiščenje spyware i ostalih malware programa s Vaših računala
  • Udaljeno informatičko održavanje ostvaruje se udaljenim pristupom naših stručnjaka u vašu računalnu mrežu a obuhvaća konfiguriranje operativnog sustava Windows i instalaciju zakrpa, otklanjanje poteškoća u radu računala, računalne mreže i pristupa Internetu, rješavanje poteškoća s ispisom na izravno spojene i mrežne pisače, konfiguraciju mail klijenata i SPAM flitera te otklanjanje poteškoća vezanih za e-mail, konfiguriranje i otklanjanje problema s Web preglednicima te antivirusnu zaštita, update i čiščenje virusa, spyware i ostalih malware programa. Ako problem nije moguće ukloniti udaljenim pristupom, naši zaposlenici stoje Vam na raspolaganju za dolazak na lokaciju po pozivu unutar Zagrebačke regije.
  • Instalacija i održavanje web i mail poslužitelja
  • Optimizacija sustava i backup podataka

Održavanje računala i informatičkih sustava 

Uslugu paušalnog održavanja (redovito ili preventivno održavanje) moguće je ugovoriti na osnovu broja radnih stanica, servera i ostale informatičke opreme koju je potrebno održavati.

Ukoliko niste ugovorili paušalno održavanje, možete nas pozvati na intervenciju prema potrebi kada Vam se dogodi neki problem sa računalima ili kvar u informatičkom sustavu.

Ugovaranjem usluge održavanja naši korisnici u slučaju kvara dobivaju osiguranu intervenciju u vrlo kratkom roku, a tijekom mjeseca redovito održavanje koje se sastoji od:

  • provjere statusa sustava, nadgledanje rada mreže, instalacije patcheva i servis packova, zaštita od virusa i provjera antivirusnih definicija, backup bitnih podataka i provjera ispravnosti načinjenih sigurnosnih kopija, cleanup procedure,  defragmentacija diskova, uklanjanje prašine i nečistoća iz unutrašnjosti računala, zamjena dotrajalih potrošnih komponenti i dijelova…

Instalacija softvera

Osim održavanja računala, korisnicima nudimo i uslugu instalacije i podešavanja operacijskih sustava, baza podataka i raznih aplikacija (instalacija programa).

Operacijski sustavi koje podržavamo, instaliramo i administriramo su Windows 9x/2000/XP/Vista/7 i DOS.

Savjetovanje prilikom nabave računalne opreme i softvera

Ako je potrebno, možemo Vas savjetovati prilikom nabave programa, računala i računalne opreme. Analizom Vaših zahtjeva i potreba pomoći ćemo Vam da odaberete optimalno rješenje, a možemo Vam predložiti i besplatna (free, open source) programska rješenja i operacijske sustave.