Servis

SERVIS RAČUNALA

Danas su računala postala bitan dio naše svakodnevice, a njihov djelomičan rad ili kvar mogu nas dovesti u neugodnu poziciju i izazvati popriličan stres. Već ste zaboravili kako radi ispravno računalo. Naš servis uštedjet će vam i vrijeme i novac. Obavit ćemo za vas brzu dijagnostiku, zamjeniti neispravne komponente, očistiti viruse i prašinu, te sve skupa optimizirati i ubrzati. Vaše starije računalo može raditi isto kao kad je bilo novo.

Ukoliko niste u mogućnosti dostaviti nam računalo na servis, nudimo uslugu preuzimanja, a nakon servisa, vraćanje, i spajanja računala u Vašem domu.

Ukoliko se prilikom dijagnosticiranja problema ustanovi kvar na računalu, preuzeti ćemo računalo na servis i u najkraćem mogućem roku dostaviti Vam ga natrag na Vašu adresu. Kod manjih kvarova moguće je izvršiti popravak i kod Vas.

Kod nas možete izvršiti i nadogradnju računala uz naše besplatne savjete oko izbora komponenti za nadogradnju.

Isto tako za Vas sastavljamo nova računala iz biranih komponenti koje će sigurno zadovoljiti Vaše potrebe uz što manje izdatke za opremu. Zašto kupovati računalo od 5000 kn ako Vaše potrebe zadovoljava i ono sa dvostruko nižom cijenom. Sastavljamo računala u dogovoru s Vama i u skladu sa Vašim potrebama. Za takva računala vrijedi garancija po komponentama koja iznosi i do 5 godina.

Problemi

U najkraćem mogućem roku dolazimo do Vas i rješavamo sve probleme koji Vas muče u radu s računalom.

Moguće je i rješavanje problema daljinski, sa naše lokacije preko Interneta. Uz Vašu suglasnost preuzimamo kontrolu nad Vašim računalom i rješavamo problem. Vi na svom zaslonu vidite što serviser radi i u svakom trenutku možete prekinuti vezu. Na ovaj način dobijate uslugu puno brže i jeftinije.

Za pružanje ove usluge potrebno je posjedovati brzu internetsku vezu (ADSL, kabel…) i program “Team Viewer”.

Čišćenje računala

Pošto se računalne komponente prilikom rada jako zagrijavaju potrebno ih je dodatno hladiti. To se postiže postavljanjem hladila na komponente koje se najviše zagrijavaju i ventilatora koji dovode hladniji zrak iz okoline. Najveći proizvođač topline u računalu je procesor (CPU) i zbog toga je na njega postavljeno najveće hladilo sa najvećim ventilatorom. Pošto ventilator puše direktno po hladilu kako bi ga mogao ohladiti, dolazi do skupljanja prašine na njemu i s vremenom se može potpuno začepiti (kao na slikama dolje). Kad do toga dođe hladan zrak kojeg ubacuje ventilator više ne može strujati kroz hladilo da ga ohladi pa dolazi do pregrijavanja. Simptomi koji ukazuju na to da je došlo vrijeme za čišćenje Vašeg računala su pojačan rad ventilatora (koji sad radi na najvećem broju okretaja pokušavajući ohladiti procesor) i posebno kod prijenosnih računala – gašenje računala zbog ugrađene zaštite od pregrijavanja. Ukoliko zanemarite ove znakove moguće je i oštećenje komponenti zbog pregrijavanja. Pošto je računalo nemoguće zaštititi od prašine potrebno ga je jedanput godišnje očistiti da bi opet disalo punim plućima.

Instalacija

Vršimo Instalaciju Windowsa i ostalih programa po želji.
Skrećemo Vam pozornost da Windowse i ostali licencirani software instaliramo samo uz važeću licencu.

Bez dodatne naknade nudimo Vam i instalaciju kompleta korisnih programa koji bi se trebali nalaziti na svakom računalu.

Komplet sadrži sljedeće programe:

• WinRAR (za kompresiju i dekompresiju podataka)
• Winamp (za preslušavanje audio formata)
• GOM player (preglednik video formata)
• K-light codec pack (omogućuje pregledavanje raznih multimedijskih formata)
• Adobe reader (za pregledavanje PDF datoteka)
• Irfan view (preglednik slika u svim formatima)
• NET framework (potreban za pokretanje nekih programa)
• Mozila firefox (Web preglednik)
• Flash player (za pregledavanje flash sadržaja na Internetu)
• Utorrent (za preuzimanje torrent datoteka sa Interneta)
• Real player (omogućuje pregled real videa na Internetu)
• Quicktime player (omogućuje pregled quicktime videa na Internetu)
• Silverlight (omogućuje pregled silverlight sadržaja na Internetu)

Pohrana podataka

• Vršimo pohranu (backup) Vaših podataka na prenosive medije, umnožavanje Vaših medija kao i privremeni backup kod reinstalacije operativnog sistema.
• Privremeni backup vršimo na naš prijenosni medij, a nakon instalacije novog operativnog sustava podatke vraćamo natrag na Vaš tvrdi disk. Na taj način osiguravamo Vaše podatke od brisanja prilikom reinstalacije Windowsa.
• Pohranu Vaših podataka vršimo na CD ili DVD medije sa mogućnošću tiska na mediju.

ZBOG ZAŠTITE AUTORSKIH PRAVA NE KOPIRAMO LICENCIRANI SOFTWARE I IGRE!